Halve Norge har drukket for mye på julebord

Foto: Jan Mika

Nettavisen / Tommy H.S. Brakstad

I en landsrepresentativ undersøkelse fra Ipsos MMI svarer over 50 prosent at de har «drukket for mye på julebord». Av alle de spurte innrømmer én femtedel at de «alltid» eller «av og til» drikker for mye.

– Det er vanskelig å drikke. Man har det gøy når man er på stigende promille. Samtidig er man på et ekspresstog mot helvete. Spørsmål er bare nå du hopper av, sier programleder Ole André Sivertsen til Nettavisen. I NRK-serien «Fylla» viser han hva som skjer med oss når vi drikker.

– Det blir ikke hyggelig for alle om noen drikker for mye. Det er verken hyggelig med klengete og tafsete kollegaer, eller de som i fylla skal ta en alvorsprat. Det er heller ikke hyggelig for den som drikker for mye, man skal jo møte kolleger og sjefen dagen etter, sier Mina Gerhardsen fra Actis til Nettavisen.

– Vi vet fra andre undersøkelser også at mange synes det blir for mye alkohol i sosiale jobbsammenhenger. Resultatene et varsel til arbeidsgivere og julebordkomiteer om å planlegge godt og organisere festen slik at det ikke blir drikkepress, at det er greit å stå over skjenkingen og unngå fylla, fortsetter hun.

Les hele saken i Nettavisen.