Marte Frimand-Anda, blogger Casakaos

Marte synes julebordfylla er litt teit, men helt greit.

Mot fylla har spurt Marte Frimand-Anda om hennes syn på julebordfylla.

1 Hva er din pinligste og/eller morsomste julebordopplevelse?

– Jeg har vært på julebord der sjefen har blitt så full at han ligger på gulvet på doen og synger julesanger mens han spyr. Det var for øvrig mest pinlig for han.

2 Er du flink til å si fra hvis folk går over streken?

– Nei, det er jeg nok ikke. Nå spørs det selvfølgelig hvilken strek det er snakk om. Men på et julebord er det generelt høyt under taket og det skal mye til før jeg sier ifra.

3 Har du fått gult eller rødt kort på julebord av venner/kollegaer noen gang?

– Nei, det har jeg aldri fått. Jeg får så lett migrene så den helt store fylla holder jeg meg unna. Da jeg var yngre, kunne jeg nok drikke mer, men oppførte meg generelt ganske greit for det.

4 Hva syns du om den norske julebordfylla?

– Jeg syns det er greit nok, jeg. Litt teit, men helt greit. Selv om jeg tar det relativt rolig med alkoholen på julebord selv, og på fest for øvrig, er det helt greit at andre drikker. Den norske julebordtradisjonen står sterkt. Jeg husker selv hvordan jeg gledet meg til årets julebord da jeg var i tjueårene. Det var årets høydepunkt. Da var jeg ikke like rolig med alkoholen heller, og kunne nok drikke mer enn jeg hadde godt av. Men gøy, var det.

5 Hva er ditt beste råd for å ha det morsomt på julebord?

– Som småbarnsmamma med et evig søvnunderskudd, er det viktig å ha sovet godt og være uthvilt før julebordet. Hvis ikke sitter jeg bare og gjesper under middagen og tusler hjem igjen så fort desserten er inntatt. Barnevakt dagen etter er heller ikke så dumt.