Jørgen Munkeby, Jaga Jazzist og Shining

- Synes julebordfylla er noe av det mest patetiske Norge har å by på

1) Hva er din pinligste og/eller morsomste julebordopplevelse?

– Siden jeg er selvstendig næringsdrivende musiker, og har aldri hatt en annen jobb en det, så har jeg ikke vært på mange julebord. De jeg har vært på har enten vært med bandene Jaga Jazzist eller Shining, og de er nok ikke representative for norske julebord for folk flest. Men jeg endte opp i slosskamp med Ravi en gang, og det ble ikke så vakkert.

2) Er du flink til å si fra hvis folk går over streken? Hvis ja, hvilken taktikk fungere best?

– Ja, jeg har ikke noe problem med å si ifra om folk oppfører seg idiotisk. Men de som får tilsnakk er ikke alltid like gode til å ta imot beskjeden, så det kan hende jeg er litt vel rett fram sammenlignet med vanlig norsk fremgangsmåte.

Min taktikk er dog å gå rett på sak, og ikke på person, og gi saklig men klar beskjed om at jeg enten ikke er interessert i å samtale eller ha kontakt med personen, eller at jeg mener at personen burde trekke seg tilbake. Men om det er den beste taktikken er jeg ikke så sikker på. Men det er den eneste taktikken jeg orker å bruke.

3) Har du fått gult eller rødt kort på julebord av venner/kollegaer noen gang? Hvis ja, hva gjorde du for å fortjene det?

– Jeg drikker lite, og da er det ikke så vanskelig å holde seg på riktig side av vanlige grenser.

4) Hva syns du om den norske julebordfylla?

– Jeg synes det er noe av mest patetiske Norge har å by på.

5) Hva er ditt beste råd for å ha det morsomt på julebord?

– Min innstilling er å kun gå på julebordene der jeg utelukkende har venner og folk jeg liker, samt å drikke såpass lite at man har full kontroll på det man foretår seg. Da blir det hyggelig for alle.