Knut Anders Sørum, artist

Knut Anders Sørum synes livet er for kort for den verste fylla.

Norske kjendiser om julebordfylla: 

Mot Fylla har spurt en rekke kjente mennesker om deres forhold til julebordsfylla. Les deres pinligste øyeblikk og gode råd i julebordenes finaleuke.

1) Hva er din pinligste og/eller morsomste julebordopplevelse? 

– Spiller på mange julebord hvert år, så det er vanskelig å trekke frem en høydare, men det er alltid stas når gode venner møtes og vi har det gøy og hyggelig sammen.

2) Er du flink til å si fra hvis folk går over streken? Hvis ja, hvilken taktikk fungere best?

– Ja, stort sett så gjør jeg det. Å si i fra på en rolig i hyggelig måte funker bra i ni av ti tilfeller.

3) Har du fått gult eller rødt kort på julebord av venner/kollegaer noen gang? Hvis ja, hva gjorde du for å fortjene det?

– Bare rødt kort for dårlige vitser.

4) Hva synes du om den norske julebordfylla? 

– Det er ganske flaut til tider, men jeg prøver å holde meg unna den verste fylla, det er ikke særlig interessant i lengden, livet er for kort til det. Det er ganske trist at folk pynter seg og planlegger en hyggelig kveld men ender opp med spying, slagsmål, krabbing i søla og fyllearrest. Har skjedd meg mer enn en gang at jeg har blitt for full selv så jeg skal ikke kaste stein i glasshus, men det er noe med å kjenne sin begrensning og ta det med ro når du merker det ikke er gøy lenger. Livslyst og entusiasme er supert, men det er så ofte det bikker over til å bli stygge motsetninger til akkurat det.

5) Hva er ditt beste råd for å ha det morsomt på julebord? 

– Sats alltid på den gode stemningen, og ikke la antallet drinker være målemeteret for hvor gøy du har det! Drikk gjerne alkohol, men vær klar over at det ikke er hovedingrediensen for at kvelden skal bli vellykket, det kan i stedet fort bli hovedingrediensen for at kvelden skal bli ødelagt.